Бивш опонент на кмета на Петрич стана негов заместник

Снимка за предизборната кампания на Танушев/ ПП

Танушев е семеен, с три деца

Община Петрич с нов заместник-кмет.

Кирил Танушев влиза в екипа на кмета Димитър Бръчков като зам.-кмет в направление „Електронно управление, дигитализация и иновации“.

С решение на Общински съвет беше изменена структурата на Общинска администрация и прието да има четвърти заместник-кмет без да се променя числения състав.

Танушев бе кандидат-кмет от листата на ПП-ДБ на изминалите местни избори. Той е и председател на партията на Петков и Василев за община Петрич.

Кирил Танушев е завършил Висшето училище по телекомуникации и пощи – София, Факултет „Мениджмънт в съобщенията“, Специалност „Мениджмънт и информатика в телекомуникациите и пощите“.

Има дългогодишен опит в сферата. Новият зам.-кмет ще работи над дигитализацията на административни услуги и тяхното надграждане, както и контрол над функционирането им.

След изборите през 2023, това не е единственият случай, при който опонент в надпреварата за поста става заместник на избрания кмет.

В Разлог назначен бе Христо Зайков, който се бореше за мястото като представител на „СБОР“.

В Благоевград покана за заместник-кмет по строителството бе отправена от Методи Байкушев към инж. Венелин Трошанов, но стана ясно, че не е приета.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK