Кметът на Кочериново Станислав Горов обменя опит с град Осло

Снимка: Община Кочериново

Горов и общински експерти ще участва в обучение, което има за цел да бъдат обменени знания и опит

Кметът на Община Кочериново Станислав Горов заминава на работно посещение в Норвегия. В дните от 10 до 14 март (включително) общинският кмет ще бъде в град Осло, където заедно с други общински експерти ще участва в обучение, което има за цел да бъдат обменени знания и опит, както и да се популяризират добри практики, съобщават от общинската администрация.

Пътуването се реализира в изпълнение на Дейност 6: „Обмен на опит и добри практики от Норвегия в областта на адаптация към изменението на климата“ по проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ в изпълнение на Договор за безвъзмездна финансова помощ (ДБФП) № Д-33-52/08.11.2021 г. и сключен Анекс от 15.08.2023 г., финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Проектът се изпълнява в партньорство между общините Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево и Международната асоциация за развитие на Норвегия /IDNA/.

Общата цел на проекта е повишаване на капацитета на общините за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK