Протест на служители в Здравната каса в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Спряха работа за един час

Тази сутрин стартираха протести в цялата страна на служители в националната здравноосигурителна каса в цялата страна. Такъв имаше и в РЗОК – Кюстендил.

За времето от 10 до 11 часа, служителите на касата преустановиха дейността си. В сградата не бяха допускани нито пациенти, нито журналисти.  Те определиха протестът като предупредителен.

Протестът се организира от Синдикат на административните служители "Подкрепа". Исканията на работещите са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители.

По изчисления на САС "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 млн. лв., посочват от синдиката.

Работещите в секторът са специалисти с висока квалификация, но техния труд се заплаща от 1000 лв. или 1200 лв. бруто. С нарастването на минималната заплата дори хигиенистите вземат колкото един специалист, казаха участници в протеста.

Ако исканията на протестиращите не бъдат чути служителите н РЗОК ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK