Постоянен арест за едно от двете 15-годишни момчета, обвинени в опит за убийство

Снимка: Infomreja.bg

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на СГП

Днес, 26.03.2024 г., състав на Софийски апелативен съд разгледа жалбите на защитата на обвиняемите Е.П. (на 15 години) и К.И. (на 15 години) за изменение на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки.

Те са привлечени към наказателна отговорност по дело на Софийска градска прокуратура (СГП) за опит за умишлено убийство, съобщават от държавното обвинение.

На този етап от разследването по досъдебното производство е установено, че около 00,30 ч. на 16.03.2024 г. на бул. Ботевградско шосе в гр. София двамата непълнолетни нападнали Н.П., като му нанесли удари с твърд предмет по главата.

В резултат на побоя на пострадалия са били причинени телесни увреждания, в това число тежка телесна повреда.

Въз основа на събраните доказателства съдът прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемите лица.

Съдът остави без уважение жалбата на защитника на обвиняемия К.И., като потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

С оглед здравословното състояние и приноса в изпълнителното деяние мярката за неотклонение на обвиняемия Е.П. е изменена в надзор от инспектор от Детска педагогическа стая.

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на СГП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK