Никола Минчев готов да съдейства на прокуратурата по казуса "Да запазим Корал"

Снимка: БГНЕС

Това заяви депутатът пред журналисти около казуса с бившия премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков

Аз по никакъв начин не съм участвал в казуса с отписването на Кирил Петков от управителните органи на "Да запазим Корал". Няма как да кажа откъде се появява името ми в данните на документа от "Биволъ" на Атанас Русев. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев пред журналисти около казуса с бившия премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков.

Коментарът си той направи преди заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса, пише news.bg.

Той посочи, че няма адвокатска практика да се копират подписи и да се слагат на определени документи. Практиката в такива случаи е адвокатът да изготви документи, да ги изпрати на клиента, да ги подпише и да ги върне обратно - това била стандартната адвокатска практика.

Никола Минчев уточни, че прокуратурата не се е свързала с него, но изрази готовност в първия момент, в който районната прокуратура го потърси, да даде показания пред тях.

Случаят коментира и Лена Бориславова. Във Фейсбук тя обяви, че е готова да се откаже от имунитета си в момента, в който той стане пречка за разследване.

Въпреки че Бориславова в момента не е депутат, тя би получила имунитет, ако участва в листите на партията за предстоящите избори.

Тя определи случващото се през последните дни като поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори.

"По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно. Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", написа тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//