НЧ „Васил Левски 1965“ изгражда детски кът в квартал „Изток“ - Кюстендил

Снимки: НЧ "Васил Левски 1965"

От него ще се възползват над 400 деца

НЧ „Васил Левски 1965“, с логистичната подкрепа на Община Кюстендил, ще изгради кът за отдих и игра на открито. Детският кът ще бъде позициониран в квартал "Изток" - Кюстендил, пред сградата на читалището.

„Предвижда се да се монтират детски съоръжения – люлки, пързалки, въжен мост и др. Очаква се около 8 април, когато се отбелязва Международния ден на ромите, детският кът да бъде готов и тържествено открит. Важно е да се отбележи, че в ромския квартал няма нито една детска площадка, където малчуганите могат да играят. От съоръжението ще се ползват всички над 400 деца от 0 до 7 годишна възраст“, коментира председателят на читалището Петър Игов.

Инициативата се осъществява изцяло чрез външно финансиране и благодарение на Фондация „Подслон над човечеството", известна още като Хабитат България.

НЧ „Васил Левски 1965“ и Хабитат България имат дългогодишно партньорство по програма CODE housing - Общностно развитие и жилищна подкрепа за уязвими групи.

Една от целите на програмата е предоставяне на финансиране на уязвими групи за жилища и жилищни подобрения, организиране на обучения за енергийна ефективност, финансова грамотност и др.“, информира още председателят на читалището Петър Игов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK