Община Гоце Делчев награди своите изявени спортисти

Снимка: Infomreja.bg

Церемонията се проведе на тържество в спортния център "Неврокоп арена"

По традиция, поддържана вече 9 години, през месец януари Община Гоце Делчев тържествено връчва награди на най-добрите свои спортисти, отбелязали върхови постижения през предходната година. Радостно е, че броят на номинираните расте, защото и спортът в общината се разраства. Увеличава се броят на спортните клубове, те вече са 19 по различни спортове -  футбол, баскетбол, карате, кикбокс, борба, художествена гимнастика, мотоциклетизъм, тенис, тенис на маса, плуване. Постигнатите успехи са на областно, национално, а вече и на международно ниво.

Оценяването на спортистите, треньорите и клубовете се прави въз основа на техните постижения в различни първенства. Гласуват представители на Постоянната комисия по спорт към Общинския съвет, на спортните клубове в общината и на местните медии.

През 2023 година община Гоце Делчев бе домакин на много състезания, градът бе истинска столица на спорта по време на състезанията по футбол, хандбал, мотокрос, борба, художествена гимнастика и други. Затова тази година беше учредена наградата „Състезание на годината“.

На трето място в тази категория бе класирано състезанието „Хард Ендуро Корница Нокаут“ – състезание с мотори. То се проведе за трета поредна година на мотополигон – село Корница, с подкрепата на Община Гоце Делчев и Българската федерация по мотоциклетизъм. Наградата получи ръководителят на Ендуро клуб – Корница, Асан Имамов.

На второ място от проведените състезания се класира Международният турнир по хандбал „Атанас Карабельов“. За значимостта на турнира говори фактът, че последното му издание бе открито лично от министъра на спорта Димитър Илиев и бе уважено от именития ни спортист Петър Стойчев.

Победител в класацията „Състезание на годината“ е Международният турнир по борба за Купа „Неврокоп“. Едно запомнящо се събитие с 250 участници от 8 държави! Това е най-силният и най-добре организиран турнир по борба на Балканите. Оценката е на председателите на федерациите по борба на България и Северна Македония. И Купата за най-много медали в това престижно състезание спечели отборът на Гоце Делчев!

На трето място в категория „Отбор на годината до 18 години“ бе класиран Работнически клуб „Джудо Неврокоп“. Отборът, воден от Иван Разменов, е спечелил 46 медала от международни състезания и републикански първенства, а децата, родени през 2009/2010 година, се класираха на седмо място в Държавното отборно първенство на България.

На второ място е Хандбален клуб „Пирин – 64“ – град Гоце Делчев. Клубът има отбор във всяка възрастова група, а отборът до 16 години се класира на първо място на Зонално първенство „Витоша“!

Победител в класацията „Отбор на годината до 18 години“ е отборът, донесъл на града златен, сребърен и бронзов медал от Европейското първенство по карате  през миналата година. Това е карате – клуб „Ронин“ с председател Стоян Златев. През годината каратистите от този клуб спечелиха първите места в Държавното първенство, а Георги Хаджиев, Мартин Георгиев и Енесмустафа Хаджи успяха да стъпят на почетната стълбичка на европейското първенство. Благодарение на Георги Хаджиев там прозвуча националният ни химн!

А при мъжете носител на приза „Отбор на годината“ за 2023-та е мъжкият отбор на Хандбален клуб „Пирин – 64“ – град Гоце Делчев. През годината той изигра 87 мача, от които 63 победи и 4-то място в Купата на България.

Тези успехи не биха били възможни без работата на треньорите.

На трето място в категория „Треньор на годината“ бе класиран треньорът на Баскетболен клуб „Пирин“ Илия Павлов. Воденият от него отбор „Пирин“ – момичета до 12 години, спечели шампионата в зона „Рила“, стана бронзов медалист на България въпреки огромната конкуренция в тази възрастова група!

Второто място сред треньорите зае треньорът на Карате клуб „Ронин“ – Стоян Златев.

Победител в категорията „Треньор на годината“ стана Бисер Таиров – треньор на Клуба по борба „Пирин 2021“ – Гоце Делчев. Той възроди този спорт в града и през миналата година неговите състезатели спечелиха 47 медала. Само на Републиканското първенство те спечелиха 6 медала – три златни, един сребърен и 2 бронзови. Отлично се представиха и на редица Международните турнири.

В категорията “Спортист на годината – девойки до 18 години” могат да бъдат отличени редица състезателки по художествена гимнастика. Между тях е  Деана Попова от Клуб по художествена гимнастика “Пирин ЕМ”, която през годината завоюва  2 първи, 3 втори и 3 трети места на национални и международни турнири.

Рабиа Нафузчи от същия клуб по художествена гимнастика има 5 първи , 6 втори и 2 трети места.

Надежда Пеева от СКХГ “Неврокоп”. Тя е на 14 години и има завоювано първо място в многобой на Международен турнир “Цветовете на Пирин”, трето място в многобой на Национален турнир “ Купа Неврокоп” и още много престижни награди.

Ивайла Павлова от СКХГ “Неврокоп”, на 11 години. Тя зае второ място в Международния турнир “Купа Пирин” в Благоевград, също второ място в Националния турнир “Купа Неврокоп” и още много призови места.

На трето място в класацията “Спортист на годината – девойки до 18 години” е Михаела Пулева от Спортен клуб по плуване “Ихтиандър”.Тя взе участие в почти всички състезания от спортния календар на Българската федерация по плуване, Държавното първенство по плуване, младша и старша възраст, няколко международни турнира и Държавното първенство по триатлон, където малко не й достигна на се изкачи на почетната стълбичка и остана четвърта. В Международния турнир по триатлон “Купа Русе” тя спечели златен медал на 100 метра бътерфлай, бронзов медал на 200 метра бътерфлай и бронзов медал на 50 метра бътерфлай.

На второ място в класацията е Цвети Касова – състезател на Клуб по борба “Пирин – 2021” – град Гоце Делчев. Тя е републикански шампион в своята категория!

Победител в категория “Спортист на годината – девойки до 18 години” за 2023 година е националният състезател по баскетбол и капитан на Баскетболен клуб “Пирин” Фатме Кичукова.През годината тя се състезаваше в три възрастови групи и бе най-резултатният състезател в своя отбор. До момента има около 20 международни мача с националния екип!

Много са и младежите, допринесли за спортната слава на община Гоце Делчев.

Сунай Робев и Шефкет Сариеве - състезатели от от ФК “Неврокоп – I“ – трети в Областното първенство в конкуренция на връстници от 13 отбора, Ефе Кади, Васил Георгиев и 10-годишният Никола Спиров  от СК „Джудо Неврокоп“, Шукри Дренчев от Клуб по борба „Пирин – 21“, Александър Заемджиков от ХК „Пирин – 64“

На трето място в категория „Спортист на годината до 18 години – юноши“ е бронзовият медалист от Европейското първенство по карате Енесмустафа Хаджи от Карате клуб „Ронин“. В категория до 70 килограма той е национален шампион.

На второ място в класацията е Мартин Георгиев също от Карате клуб „Ронин“, заел второ място на Националния шампионат в категория до 60 килограма и вицеевропейски шампион в категория Кадети до 60 кг на Европейското първенство в Дебрецен, Унгария.

Победител в категорията е Никола Мутафчиев от Спортен клуб по мотокрос „ Панчо рейсинг тийм“. Само на 10 години, той за втори път е републикански шампион по мотокрос. През годината е участвал в 20 състезания в цялата страна, като е спечелил три първи и три втори места. В кръга от Източноевропейския шампионат  в Сърбия той заема трето място, а в Отборната купа на бълканските нации е на първо място в своя клас. Той взе участие и в Световното първенство за деца с националния отбор на България.

В категория „Спортист на годината“ – 2023 на трето място е състезателят по кикбокс от СК „Кайтен“ – Гоце Делчев Борислав Василев. В началото на миналата година той стана републикански шампион в стил локкик!

На второ място се класира Георги Хаджиев  - състезател по карате от спортен клуб „Ронин“.

За четвърта поредна година победител в категорията е Костадин Кърджалийски – състезател от боен клуб „Кайтен „ – Гоце Делчев. Той е носител на републикански титли от кикбокс в трите рингови стила – К1, фул контакт и лол кик. През миналата година той спечели титлата Pro Fight.. Също така успя с лекота да спечели републиканското първенство по кикбокс и стана вицешампион при дебютното си участие в тежка категория.За първа година той бе част от националния отбор по кикбокс и успя да стигне до пето място на Световната купа и на Световното първенство!

В изказванията си по време на тържеството номинираните спортисти и треньори изтъкнаха приноса на Община Гоце Делчев, за своите успехи. Принос, който не е не само финансов! 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK