Община Разлог изгражда спортно игрище за мини футбол към Основно училище „Неофит Рилски“

Снимки: Община Разлог

Новото игрище ще бъде с размери 22х39,3м, с прилежащо тренировъчно поле

Община Разлог започна изграждането на спортно игрище за мини футбол към Основно училище „Неофит Рилски“ - село Горно Драглище, съобщават от кметската администрация.

С официална церемония “Първа копка” инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог), инж. Георги Пандев (кмет на село Горно Драглище) и г-н Александър Александров (директор на ОУ “Неофит Рилски”) дадоха начало на дейностите по изграждане и оборудване на дългочаканото спортно игрище за мини футбол, в двора на училището в Горно Драглище.

По време на церемонията инж. Венцислав Гърменов представи проектните дейности по изграждане на съоръжението, с предназначение за групови спортни занимания, ползвано от деца, младежи и хора в активна трудова възраст, включително от представители на уязвими и малцинствени групи, пред преподаватели от училището, ученици, жители и гости на селото.

Новото игрище ще бъде с размери 22х39,3м, с прилежащо тренировъчно поле. Допълнителна площ е предвидена около игралното поле – зона за сигурност и комуникация. Спортната площадка ще бъде обезопасена с 6-метрова ажурна ограда, а входът на игрището ще се осъществява с директен достъп до терена без денивелация, с което ще се осигури достъпна среда включително за хора с увреждания. Настилката на игрището е предвидена да е от изкуствена трева с височина 40 мм, която позволява практикуването на футбол. Прилежащата  към терена ограда ще се изгради от мека мрежа, фиксирана от метални пилони с височина 6 метра. Осветлението ще се осигурява посредством LED прожектори, разположени  по двете дължини  на игрището, на височина 8 метра.

Обръщение към всички присъстващи, включително и към зам.-кметовете на община Разлог г-жа Гергана Фарфарова и г-н Иван Гюров, кметове по населени места, представители на Общинска администрация Разлог и МИГ-Разлог, направи и инж. Пандев, който подчерта важността от стартиране на дейностите за изграждане на игрище за футбол в училищния двор. След обещание, поето от предишни кметове на село Горно Драглище и Общинска администрация Разлог - преди повече от 10 години, днес, стартирайки дейности по подобряване условията за спорт в селото, изпълняващите към настоящия момент осигуряват свободен и безплатен достъп до повече и по-разнообразни варианти за осмислено и активно прекарване на свободното време, което е и елемент от доброто качество на живот.

Създавайки подходящи условия за практикуване на футбол, Община Разлог повишава също привлекателността и качеството на живот в село Горно Драглище.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK