В Банско тупти сърцето на "Капачки за бъдеще"

Снимка: Infomreja.bg

Днес в Банско затуптя едно желязно сърце.

Въпреки оксиморона то наистина накара хората още от първия ден да помогнат. А помощта е доста малка, може да се побере в шепата или да се скрие в джоба. Тази помощ се нарича капачка. А това сърце, в центъра на града, побира в себе си именно капачки, които ще дарят нов живот на новородените.

В деня, когато отбелязваме първа пролет, бе поставено металното сърце за пластмасови капачки, които ще помогнат за закупуването на ковьози. Кампанията е подета в доста градове в страната. В Кюстендил металното сърце е пълнено многократно пъти, същото предстои и за сърцето в Банско.

Днес половината от сърцето бе напълнено с разноцветни като пролетта капачки, а именно настоящия сезон е този, който дава новото начало.

Сърцето се намира пред паметника на Вапцаров... в сърцето на курорта.

Общинската организация на МГЕРБ-Банско, чрез поставянето на сърцето се включи в националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”. Тя се провежда за трети път в България.

ИНФОМРЕЖА подкрепя кампанията и призовава всички жители и гости на града да се включат, защото капачките за един, са нов живот за друг.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: МГЕРБ-Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK