Условна присъда за мъж, хванат да продава ракия в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Общата стойност на иззетия алкохол е за 24 274 лв.

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на подсъдим - А. А. / неосъждан /, който се призна за виновен в това, че на 03.12.2021 година в гр. Б… и в с. Ш…, област Кюстендил, при условията на продължавано престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината (пряк умисъл), е държал с цел разпространение алкохол / ракия / - общо 2 855, 80 литра, на обща стойност 24 274, 30 лева (и общ дължим се акциз 15 445, 03 лв.), без надлежно разрешително, съобразно чл.179 от Закон за виното и спиртните напитки, като случая не е маловажен- престъпление по чл.234, ал.2, във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на 03.12.2021 година в с. Ш…, в наследствената си къща с двор и стопански постройки, в нарушение на установения ред, определен в чл.56, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗАДС – „На задължителна регистрация по този закон подлежат – специализираните малки обекти за дестилиране; ал.2: За регистрираните обекти по ал.1 Агенция „Митници“ води регистър“ и без същият да притежава удостоверение за регистрация на Специализиран малък обект за дестилиране е държал 2 броя технически съоръжения / инсталации / за производство на алкохол, за които е знаел, че са предназначени за изграждане на съоръжения за производство на алкохол - престъпление по чл.234, ал.4, във вр.с ал.2 от НК.

Веществените доказателства по делото - горепосочения алкохол и съдовете в които е иззет, както и посочените технически съоръжения / инсталации / за производство на алкохол, съдът отнема в полза на държавата, на основание чл. 234, ал. 5 от НК. Обвиняемият А. А. е осъден да плати направените разноски по делото, в общ размер на 1 976. 30 лв. за изготвяне на експертизите по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//