Обвиниха Динко Вълев за участие в организирана престъпна група

Снимка: БГНЕС

По неофициална информация групата е изнудвала шофьори на тирове, които са ползвали репатриращи автомобили на Динко Вълев

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като Ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде привлечен под наказателна отговорност.

Организираната престъпна група е действала за времето от октомври 2021 година до 16 април 2024 г., като неин ръководител е бил Вълев, се казва в прессъобщението на прокуратурата.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принуждавали различни лица да извършат действия против волята си като са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите.

По неофициална информация групата е изнудвала шофьори на тирове, които са ползвали репатриращи автомобили на Динко Вълев, пише БНР.

Към момента двама от участниците в престъпната група са оставени за постоянно в ареста, а Динко Вълев ще бъде задържан след изписването му от болница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//