Съдът в Кюстендил призна подсъдим за виновен в незаконно държане на боеприпаси

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок

Районен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в държане на взривни вещества и боеприпаси, без надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия - престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. С присъда, съдът наложи на Л. К. / на 55 г., неосъждан / наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, като на основание чл. 66, ал.1, отлага изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок, съобщават от пресцентъра на съда.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров, в състав с двама съдебни заседатели признава подсъдимия Л. С. за виновен в това, че на 07.12.2022 г., в обитавана от него къща в село Ш. е държал взривни вещества: 49 капсул детонатори; тротил – 260 гр.; 7 бр. електродетонатори и боеприпаси – 10 бр. патрони за малокалибрено огнестрелно оръжие, 20 бр. патрони „Манлихер“, 1 боен патрон „Калашников“ и 1 ловен патрон, без да има за това надлежно разрешение, каквото си изисква съгласно чл. 56, ал. 1-5, във вр. чл. 50 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Със същата присъда, РС – Кюстендил признава подсъдимия за невиновен в държане, с цел разпространение на алкохол, без надлежно разрешително за това. Подсъдимият е осъден да плати разноските по делото, в размер на 889, 67 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//