Производителите отново протестират пред Министерството на земеделието

Снимка: БГНЕС

Протестиращите посочват, че в исканията им няма как да има промени, тъй като те отразяват належащите проблеми в сектора

Оранжерийни производители и животновъди отново излязоха на протест пред Министерството на земеделието и храните, предаде БГНЕС.

На протеста присъстват няколко браншови организации. Това са Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на жените фермери, Асоциация на биволовъдите в България и Национална асоциация на оранжерийните производители.

Основният повод за тяхното недоволство са изпълнените искания за подобряване на финансовата ситуация в бранша. Те настояват за увеличаване на ставките за подпомагане до нивата от миналата година. Друго тяхно искане е държавната помощ за компенсиране заради войната в Украйна и средствата по "de minimis" да залегнат в Бюджет 2024.

Протестиращите посочват, че в исканията им няма как да има промени, тъй като те отразяват належащите проблеми в сектора.

Производителите отправиха критики към министърът на земеделието Кирил Вътев, който според тях се разправя еднолично с лидерите на фермерските организации по националните телевизии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK