Радослав Кирев: Борбата не е да отворим пътя навън, а да кажем отново "Добре дошли!"

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Борбата не е да отворим пътя навън, а да кажем отново "Добре дошли!", създавайки условията за постоянното "у дома", а не "за едно лято".

Това е част от посланието на кандидата за народен представител в 1 МИР – Благоевград – Радослав Кирев.

Той е прекарал над 20 г. в чужбина, издигайки се във фирмената йерархия – от служител, през мениджър до собственик на бизнес.

Радослав Кирев е родом от Разлог, но пътят му през 90-е години води към Великобритания. Познава добре живота на емигранта и трудностите.

Като кандидат за представител на народа в 50-ото НС, Кирев заявява:

Цяла армия българи, една алтернативна държава извън границите ни е създадена през последните десетилетия. В Европа, САЩ, Канада, Австралия и държавите на изток има огромен потенциал от наши сънародници, които говорят също като нас на български в домовете си, гледат новинарските емисии и се интересуват, всяка вечер намират минута време, за да попитат по Вайбър „Мамо, как сте вкъщи?“.

Хиляди са и онези бесарабски българи, тези от Западните покрайнини, хора, които сякаш имат по-патриотично съзнание от нашето. Те пазят езика и културата ни, кръщават се със славянски имена, разпалено следят случващото се у нас. Чакат подкрепа!

Аз съм част от пеещите „Моя страна, моя България“, част съм от „Ще се върнем за лятната отпуска“, част съм от „Моята държава се намира на Балканите“, обяснявайки на чужденеца къде точно е „моята родина“.

Аз съм част от хората, които вярват в родината – като гнездото, от което човек излита, от страната – като територия с очертани граници, и като държавата – с управленци, които служат на родината в страната си, на народа си в и извън границите.

И тъй като опитът е най-добрият учител, емоцията е история, в думите ми няма тривиалност, а план, в който народният представител гледа към хората тук, но и към народа „там“. Който не се вглежда в само в себе си! Който е там, защото е избран, за да служи!

Няма да спра да проповядвам веруюто си, че не искам да взема, а да дам. Борбата не е да отворим пътя навън, а да кажем отново "Добре дошли!", създавайки условията за постоянното "у дома", а не "за едно лято".

Затова…Заставам пред вас, заради вас, заедно с вас!

В посланието си той завършва със снимка от самолет, към която прибавя следния текст:

Така изглежда България отвисоко, когато хиляди излитат, за да намерят щастие другаде... или се връщат, търсейки го у нас.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//