Съдът остави в ареста 54-годишния благоевградчанин, обвинен в блудство с млада жена

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъжът е криминално проявен

По искане на Районна прокуратура – Благоевград, съдът е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия М.Л. (на 54 години), извършил престъпление по чл. 150, ал.1 от НК. 

Мъжът, който е криминално проявен, е бил привлечен към наказателна отговорност след като е бил установен от органите на реда след подаден сигнал за извършени блудствени действия спрямо 21-годишна жена в Благоевград. 

Към 21:45 ч. на 21.01.2020 г. жената вървяла по пешеходна алея между кампуса на Американските общежития и реката в Благоевград за среща с приятеля си.

Забелязала мъж, който създавал впечатление, че я дебне. Забързала се в посока магазин „Кауфланд“, като, обръщайки се, видяла, че същият е с разкопчан панталон.

Обадила се по телефона на приятеля си и му споделила притеснението си относно вървящия след нея непознат. Преди да приключи разговора чула зад себе си гласа на мъжа, който й казал да спре. Изплашената жена направила опит да избяга, но била застигната от него.

Преодолявайки съпротивата й със сила и удари, нападателят започнал да извършва с нея блудствени действия и заплашил с убийство. В този момент в далечината се чул гласът на нейния приятел, който станал свидетел на случващото се и побързал да я защити. Тогава агресивният мъж преустановил действията си и побягнал.

По-късно извършителят на престъпното деяние е бил задържан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5