Протест: Стоп на всякакви опити да се строи незаконно в Кресненския пролом

Снимка: Българската рафтинг федерация

Протестът ще се проведе пред Президентството

На 27.04, четвъртък, от 9:00 ч., представители на Българската рафтинг федерация ще връчат отворено писмо до президента на Република България с което настояват за спиране на всякакви опити за строежи в Кресненския пролом без задължителната екологична оценка и отчитане на интересите на местните хора. Писмото се обявява и против превръщане на настоящия път Е-79 в еднопосочно платно на автомагистрала „Струма“, съобщават от Екологичното сдружение „За земята“. 

По-късно същия ден, от 18:00 ч., е предвиден протест пред Президентството срещу незаконните действия на служебното правителство. Призивът е за изграждане на истинска европейска магистрала, с двете платна извън Кресненския пролом и запазване на настоящият път за нуждите на местните хора, развитие на устойчив туризъм, опазване и възстановяване на природата. 

Протестът ще обедини представители на рафтинг и каяк общността с лодки и оборудване, природозащитници с 3D инсталация с Кресненския пролом и всички, за които спортът, природата, поминъка на хората в Кресна и спазването на закона, са важни.

В писмото се казва: „С голямо притеснение, от името на Българската рафтинг федерация, се обръщаме към Вас с молба за Вашата подкрепа за спасяването на българския рафтинг, който е в реална опасност, поради предвидения строеж на автомагистрала „Струма“ през Кресненския пролом“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK