Участието на талантливи деца в световно състезание пред провал, няма пари

снимки: личен архив

Участието на талантливи деца от Благоевград в престижно международно състезание е пред провал заради липса на пари.  

Ученичките от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов” в Благоевград - Илиана Безинска, Мария Милева и Джамиле Камбер, заедно с преподавателката си – Атина Лао, са единственият български отбор, класирал се за световния форум, който ще се проведе в Дубай от 18 до 23 юни.

На европейския кръг в Прага десетокласничките се представиха блестящо и показаха, че умеят да водят дебати и да пишат есета на английски език по-добре от повечето свои връстници в Европа.

„Справихме се отлично, но радостта ни бе помрачена от новината за сумата, която ще ни бъде необходима да заминем за Дубай“, каза Илиана Безинска.

Момичетата трябва да съберат 9 000 лева за покриване на разходите за транспорт, визи и престой по време на самото състезание.

Въпреки впечатляващите им успехи, оказва се, че няма кой да им помогне финансово. Така отличничките от елитното благоевградско училище са поставени в унизителната ситуация сами да си търсят средствата.

Илиана, Мария и Джамиле вече са изпратили десетки писма до местни фирми и институции, засега без успех. Притесненията им са, че ако не успеят да съберат парите навреме, ще трябва официално да се откажат от участие в състезанието.

Ако това се случи, първото българско участие в международния форум, извоювано от благоевградските ученички, е изправено пред провал.

Всеки, който желае да подкрепи младите таланти, може да го направи чрез банковата сметка на училището:

 

BG08SOMB91303113726500

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Йорданка08:59 - 24.05.2013
Ей,че хубави деца!Ако можех бих им помогнала,но с мойте 300лв.няма как.
потурко22:57 - 23.05.2013
Къде са така наречените бизнесмени в града ни?Защо спят?
УЧИТЕЛ21:40 - 23.05.2013
УМНИ И СЛАДКИ!ВИЕ СТЕ НАШАТА ГОРДОСТ И БЪДЕЩЕ.
Катя Тренчева21:35 - 23.05.2013
Да съгласна съм,че общината трябва да им помогне.Стига са харчили пари само за шоу преоблечено в светлини.Кмета така и не разбра,че Отдела култура му издиша, особата Шопова е много слаба и не организирана,а за възпитание няма да я коментираме.

FACEBOOK