Спортисти от ЮЗУ с надгради след междууниверситетско състезание

Снимка: ЮЗУ

Състезанието протече в четири полувремена от по седем минути

Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Деветия университетски национален шампионат по хокей, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. В спортното събитие участваха студенти от четири университета – ЮЗУ „Неофит Рилски“, НСА „Васил Левски“ – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ – София и Тракийския университет – Стара Загора.

На тържественото откриване на спортния форум присъстваха деканите на Факултета по педагогика, Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, ръководителите на катедра „Спорт“ и катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, преподаватели, студенти, жители и гости на Благоевград.

За първа година беше прието да се играе със смесени отбори – мъже и жени, съобщават от пресцентъра на университета.

Югозападният университет участва в шампионата с отбор, сформиран от студенти от специалност „Спорт“, студент от Природо-математическия факултет и студентката от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт“ Мария Тръмбева, която беше вратар на тима.

Треньор на отбора и ръководител на събитието към Асоциацията за университетски спорт бе ас. д-р Вероника Георгиева, преподавател в катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Факултета по педагогика на Югозападния университет.

На първо място се класираха представителите на НСА „Васил Левски“ – София. Второто място спечелиха студентите от Тракийския университет – Стара Загора, а на трето място се класираха възпитаниците на МГУ „Св. Иван Рилски“ – София. Четвъртото място бе за отбора на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Купата за феърплей в категория „Най-добър вратар“ беше връчена на второкурсничката Мария Тръмбева, която игра на този пост за Югозападния университет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK