МВнР съветва: Не пътувайте до Израел

Снимка: МВнР

МВнР и посолството в Тел Авив са на разположение при нужда от допълнително съдействие

Ситуацията в Държавата Израел остава изключително напрегната, поради което съветваме българските граждани да се въздържат от пътувания в Израел.

Отново призоваваме българските граждани, намиращи се в страната, да се регистрират в посолството, независимо дали желаят да напуснат Израел незабавно или нямат такива намерения, съобщават от външно министерство

Припомняме, че посолството на Република България в Тел Авив актуализира ежедневно база данни с имената на българските граждани, които търсят начин да напуснат Израел. За момента няма планиран полет, който българската държава  да изпрати специално за извеждане на български граждани от Израел. В тази връзка, съветваме сънародниците ни, които искат да напуснат страната, да потърсят възможност да направят това чрез търговските полети, които продължават да оперират от летище Бен Гурион до различни точки в Европа, в т.ч. България. Към момента Израел може да бъде напуснат и чрез пристанището в Хайфа.

В случай че българската държава организира нов полет за български граждани, приоритет при уведомяването им ще продължи да бъде даван на краткосрочно пребиваващи, медицински и хуманитарни случаи, майки с малки деца и хора, живеещи в много рискови региони (южните части на Израел).

Отправяме молба към гражданите, в тази изключително трудна ситуация, да запазят спокойствие и коректно да информират за статуса си в Израел и причините за пребиваване в страната. 

МВнР и посолството в Тел Авив са на разположение при нужда от допълнително съдействие, в рамките на възможностите си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK