ГЕРБ няма да предлагат експертите в служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Ние не се бъркаме в служебни правителства, защото ние нямаме президент, откакто свърши мандата на господин Плевналиев, отбеляза Биков

ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство. Това заяви депутатът Тома Биков, цитиран от БНР.

Той е категоричен, че няма договорка между лидера на партията Бойко Борисов и президента при въпроса кой да бъде посочен за служебен премиер. По думите му лицата, от които Радев е можел да избира са ограничен брой, а текстовете за промени в Конституцията са били предложени от ПП-ДБ.

Ние не се бъркаме в служебни правителства, защото ние нямаме президент, откакто свърши мандата на господин Плевналиев, отбеляза Биков. Народният представител посочи, че през години е имало доста неприемливи фигури на поста служебен министър-председател. Той изтъкна, че изборните резултати не зависят от това кой е премиер.

Коментар направи и председателят на СДС Румен Христов. Той също отрече съмненията на ПП-ДБ, че има договорка за назначаването на Димитър Главчев. Той подчерта, че председателят на Сметната палата е единствения, който е дал съгласие да поеме поста.

Според него едно правителство може да бъде доминирано от хора, които си имат своите пристрастия, но работят безпристрастно по време на тези 3 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK