Кметът на Сандански остава председател на Сдружението на Югозападните общини

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград бе приет за член на Управителния съвет

Днес на Общо събрание на Сдружението на Югозападните общини (СЮЗО) кметът на Благоевград Методи Байкушев бе избран за член на УС.

На събранието присъстваха представители от всички 25 общини, членуващи в Сдружението.

Делегатите приеха отчета за дейността на Сдружението за 2023 г., както и работна програма за 2024 година.

По време на заседанието бяха избрани Управителен и Контролен съвет на СЮЗО в състав: Методи Байкушев, кмет на община Благоевград, Атанас Стоянов, кмет на община Сандански, Стойчо Баненски, кмет на община Банско, Емил Илиев, кмет на община Струмяни, Васко Стоилков, кмет на община Сливница, Ангел Жиланов, кмет на община Горна Малина, и Трайко Младенов, кмет на община Костинброд.

На заседанието присъстваха и зам.-кметът Боряна Шалявска, и председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов бе избран за трети пореден път за председател на Сдружението.

Седемчленният управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов, заяви своята воля да продължи добрата обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и добрата координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в Република България, в полза на местните общности.

Сдружението на Югозападните общини е водеща организация на местните власти в Югозападна България. Създадено преди 23 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините – членки. Основната цел на Сдружението е решаване на въпроси от регионално значение и подпомагане дейността на общините, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на Европейски проекти. В него членуват 25 малки, средни и големи общини от Югозапада.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//