Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си

Снимка: МО

Заместник-министър Запрянов даде висока оценка за цялостната дейност на Службата

„Военното разузнаване се ползва със заслужено доверие и авторитет и продължава да е желан партньор сред сродните структури в НАТО и ЕС“. Това каза заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов днес, 12 януари, по време на тържественото отбелязване на 116-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и професионалния празник на Служба „Военно разузнаване“.

Заместник-министър Запрянов даде висока оценка за цялостната дейност на Службата и изрази своята и на ръководството на Министерството на отбраната благодарност към личния състав за постоянните усилия и себеотдаването при изпълнението на служебните задължения.

Директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев подчерта, че резултатите и високите оценки за дейността показват, че Службата продължава да изпълнява успешно поставените задачи.

Той изрази своята признателност към военнослужещите и цивилните служители за професионализма и високия темп на работа в процеса на утвърждаване на Служба „Военно разузнаване“ като съвременна, високотехнологична и ефективна разузнавателна структура, чийто най-ценен ресурс е личният състав.

В рамките на честването беше отслужен молебен за здраве в присъствието на официалните гости,  съобщават от военното министерство. В знак на преклонение и почит бяха поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите при изпълнение на служебния си дълг български военни разузнавачи.

По повод на 116-ата годишнина от създаването на военното разузнаване бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати.        

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK