Гоце Делчев с най-голяма снежна покривка! През почивните дни - още валежи! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Днес над страната ще е предимно облачно. На места ще има превалявания, предимно от сняг. Най-голяма е снежната покривка в Гоце Делчев.

В Източна България валежите са от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°, за София – около 3°, съобщава bTV.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще има слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

Утре в северозападните райони и по поречието на Дунав е в сила жълт код с предупреждение за поледица.

През следващото денонощие ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони – от  сняг. Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни райони - умерен източен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по-високи по морския бряг; максималните ще са от около 0° на места в северозападните, до 10-12° в крайните югозападни райони и южното Черноморие.

В неделя и понеделник валежите ще са на повече места в страната. В крайните северозападни райони, където ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са близки до 0°, ще превалява сняг. В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, умерен, в Източна България силен, температурите ще са високи и преваляванията ще са от дъжд.

Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, на места с превалявания, вече в повечето райони от сняг. В Източна България ще бъде и ветровито.

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СНЕЖЕН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK