Малките туристи от "Пирински стражи" почистиха района на Бъндеришки езера

Снимки: "Пирински стражи"

Клуб "Пирински стражи" при гоцеделчевското Трето ОУ "Братя Миладинови", родители и служители на Дирекция "Национален парк Пирин" се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно".

Въпреки че кампанията е организирана за 16 септември, малките туристи предпочетоха да покажат своята солидарност и обич към природата малко по-рано. Те успяха заедно! Събраха и най-малкото боклуче в района на Бъндеришки езера.

Почистиха езерата: Окото, Рибното, Жабешкото и Дългото (Муратово езеро вече беше почистено). Стражите изказват своята специална благодарност и поздрав към парковия служител Николина Ангелинина за нейната всеотдайност и подкрепа.

Децата имаха и непредвидена среща с английски туристи, които, възхитени от тяхната изключителната инициатива, ги помолиха да ги снимат, за да покажат добрите практики на българските ученици и в тяхната държава, а и за спомен от България.

Пиринските стражи от Трето ОУ в Гоце Делчев са готови да се включат и в други инициативи, които биха помогнали за опазване на природата. Адмирации към малките туристи от невероятния клуб "Пирински стражи"; към родителите и към парковите служители.

На финал, Стражите казаха следното: "Бъндеришки езера са почистени"! Отправете се към други местности на 16-и, които също трябва да бъдат почистени!".

Почистващата акция беше и десетото мероприятие на малките туристи за летния сезон. Те се готвят да отбележат 22-ри септември – Деня на българската независимост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK