138 момичета и момчета от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ завършиха успешно основното си образование

Снимки: ОУ "Св. св Кирил и Методий"

Постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика

Сърцето на първото училище в град Кюстендил – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, бие радостно-тъжно. 138 момичета и момчета, получили свидетелствата си за завършено основно образование, поемат в различни посоки, гонейки мечтите си.

Те си тръгват, но … и остават – с първите си места на областните кръгове на олимпиадите по български език и литература, математика, география и икономика /всъщност първите три места са на ученици от ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий“, а Ивайла Павлова бе допусната и до национален кръг/, на Националното състезание ,,Любословие“, в литературната секция на конкурса ,,Кюстендил – това е моят град“, с призовото си класиране в областния конкурс към ОДК ,,Коледа е, стават чудеса“.

Отлично се представиха учениците от 7-и клас на НВО по БЕЛ и математика, като резултатите им и по двата предмета са най-добри сред основните училища в града, значително надвишават средния бал за областта и страната и отстъпват само на ПМГ ,,Емануил Иванов“. Възпитаничка на училището – Ивайла Павлова, е с впечатляващите 98,5 точки по БЕЛ и 95 точки по математика. Випуск 2020 успешно продължава традицията учениците на ,,Св. св. Кирил и Методий“ да са първи в науката, изкуството и спорта.

„Скъпи седмокласници, днес е ден, пълен с вълнение. И както казва Георги Господинов, запомнете това вълнение, крийте го в джобовете, хванете го в шепа и никога не се разделяйте с него през всичките години, които следват от сега нататък. Да запомним светлината на тези наши последни минути, тишината на неизречените думи“, обявиха от ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK