Легионът „Свобода на Русия“ и „Сибирският батальон“ нахлуха в Русия с танкове и БТР-и

Снимка: nova.bg, архив

Министерството на отбраната на Русия потвърди за боеве в няколко населени места

Легионът „Свобода на Русия“ и „Сибирският батальон“, паравоенни организации, са нахлули през границата на Русия, предава Би Би Си.

Съобщава се за боеве в Белгород и Курск. Руски политик в изгнание твърди, че едно село в района на Белгород сега се контролира от "освободителните сили".

„Нашите военни правят всичко необходимо, системите за противовъздушна отбрана работят. Разбира се, терористичната дейност продължава, опитите за удари по цивилни цели и така нататък от страна на режима в Киев“, обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Украинската армия отрече да има участие в нападението във вътрешността на Русия.

„Паравоенните групи са независими организации, състоящи се от руски граждани и действат в родината си“, каза Андрий Юсов, говорител на военното разузнаване на Украйна.

Друга организация „Руският доброволчески корпус“ също публикува видео, което показва боеве. Твърди се, че те са с войници от руската армия.

Руският опозиционен политик в изгнание Иля Пономарев заяви, че граничното село Лозовая Рудка, Белгородска област, е „под пълен контрол на освободителните сили“. Боеве има и в село Теткино в Курск.

В изявление руското министерство на отбраната заяви, че неговите сили, заедно с гранична охрана и звена на службата за сигурност на ФСБ, са "осуетили опит на режима в Киев да направи пробив" в Русия.

В него се казва, че вражески бойци, подкрепени от танкове и бронетранспортьори, са се опитали да нахлуят в Русия „едновременно в три посоки в районите на селищата Одноробовка, Нехотеевка и Сподарюшино в Белгородска област“. Други четири атаки са били насочени към Теткино, но и те са били отблъснати, твърди министерството на отбраната на Руската федерация.

Украйна удари цели в Русия във вторник с най-малко 25 дрона и девет ракети, а управителят на Нижегородска област каза, че службите за спешна помощ се борят с пожар в голяма петролна рафинерия. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK