Заради дрога Доналд Тръмп се закани да депортира принц Хари

Снимка: gettyimages

Тръмп критикува и съпругата на Хари - Меган Маркъл

Бившият президент Доналд Тръмп предположи в интервю във вторник, че принц Хари може да бъде депортиран поради опасения относно правото му на виза предвид употребата на наркотици в миналото.

След признанията на принц Хари за употребата на незаконни наркотици в миналото в мемоарите му "Резервен" консервативният мозъчен тръст Фондация "Наследство" подаде иск срещу Министерството на вътрешната сигурност за достъп до имиграционните му досиета. Лицата, които кандидатстват за американска виза, са длъжни да съобщят дали в миналото са употребявали наркотици, което може да повлияе на кандидатурата им. По-рано този месец съдия постанови, че съответните документи трябва да бъдат предадени на съда за преглед.

В интервю за британската телевизия GB News Тръмп беше попитан дали принц Хари ще получи някакви "специални привилегии", ако се установи, че е излъгал при кандидатстването си. Той отговори: "Не." Ще трябва да видим дали знаят нещо за наркотиците и ако той е излъгал, ще трябва да предприемат съответните действия.

Когато бе притиснат за това какво ще включват "подходящите действия" и дали те ще включват депортиране, Тръмп отговори: "О, не знам. Ще трябва да ми кажете. Просто ще трябва да ми кажете. Човек би си помислил, че те ще знаят това отдавна."

Интервюто беше проведено от Найджъл Фараж, бивш лидер на крайнодясната Партия на независимостта на Обединеното кралство и личен приятел на бившия президент, който се е появявал на много от митингите му.

Принц Хари, който неотдавна изрази интерес към американско гражданство, е бил обект на няколко нападки от страна на Тръмп. В интервю пред британския журналист Пиърс Морган през 2022 г. той нарича принца "хленчещ като никой друг, когото е виждал".

Тръмп критикува и съпругата на Хари - Меган Маркъл. В интервю за Лари Уилмор през 2016 г. Меган описа Тръмп като "разединител" и " лицемер". Преди посещението си във Великобритания през 2018 г. той беше цитиран в британския таблоид "Сън" да се позовава на инцидента, наричайки Маркъл "гадна". По-късно той публикува, че цитатът е "измислен", въпреки че аудиозаписите, публикувани от изданието, показват друго.

Двойката се премества в САЩ през 2020 г., по време на управлението на Тръмп.

Позовавайки се на кралица Елизабет II, Тръмп заяви, че напускането на Съсекс от кралското семейство "разбива сърцето ѝ". Тръмп се срещна с кралицата два пъти по време на своето президентство. И двете посещения във Великобритания бяха посрещнати с големи протести.

Тръмп обсъди и неотдавнашните спорове около Кейт Мидълтън, съпругата на брат му принц Уилям, чието отсъствие от публични задължения предизвика широки спекулации. Бившият президент защити използването на фотошоп от Кейт върху снимка на семейството ѝ, като заяви, че "това не би трябвало да е голям проблем, защото всички се занимават с докторство" на изображенията и че "това е било съвсем незначително докторство". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK