Кирил Вътев: Липсата на правила при доставките на храни вдига цените

Снимка: БГНЕС

На някои хора не им харесва да има правила по цялата агрохранителна верига, обясни той

Министерството на земеделието и храните не може да определя и контролира цените на храните. Това заяви пред БНТ земеделският министър Кирил Вътев.

Държава обаче може да направи правила по цялата агрохранителна верига. На някои хора не им харесва да има правила по цялата агрохранителна верига, обясни той. Когато доминираш на пазара, можеш да предлагаш каквито си искаш цени, това трябва да се избегне, коментира Вътев. Натиск от страна на институциите не дава ефект дългосрочно, по мнението му.

У нас няма никакви правила по веригата на доставки на хранителни продукти, каза Кирил Вътев. Затова и едни и същи продукти у нас са по-скъпи, отколкото на Запад.

Напрежението сред земеделския сектор не е стигнало, по думите му. Проблемът е амбициозната зелена сделка. Аз съм на страната на земеделските производители, категоричен бе министърът.

Проблем пред родния сектор е трудното коопериране и обединяване на стопаните. Малка група са му искали оставката. Той не приема критиките, че е разделил бранша. МЗХ е изпратило писмен отчет до премиера и вицепремиера.

Важният въпрос е ще има ли избори, или властта продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK