Андрей Цеков: Създаваме условия за спорт в региона – трябва ни движение в дигиталната ера

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

„Спортът е един от малкото шансове за двигателна активност в дигиталната ера. И за нас, но най-вече за децата“, казва Андрей Цеков, водач на листата на ПП-ДБ в Благоевград и най-успешен регионален министър. По време на кабинета „Денков“ той разписа споразумения за изграждането на многофункционална спортна зала в Разлог за 12,8 млн. лв. За Сандански осигури 2 461 000 лв. за баскетболно, волейболно и футболно игрища (40 х 60 метра), както и за детски площадки до спортната зала. Помислено беше и за по-малките населени места – благоевградското с. Изгрев има 263 500 лв. за реконструкция на комбинираната спортна площадка, а село Полена в община Симитли е с разписан договор за 2 110 000 лв. за изграждане на футболно игрище. 

Тази политика е първата стъпка към големи държавни инвестиции в регионите, с които гражданите ще имат нормални условия за живот, работа и отдих. 

„Като баща на 3 деца, последните 10-ина години ме превърнаха в участник в тегобите и неволите на детския спорт в България. Спортът е истинска житейска школа за едно дете – възпитава навици за здравословен живот, ковачница е на силни характери – защото учи на дисциплина и отборен дух, и не на последно място – спортът създава свободолюбиви, амбициозни и волеви активни граждани“, казва Андрей Цеков в Деня на българския спорт. Категоричен е, че държавата трябва да осигури две неща – тренировъчни бази от една страна, и кадри от друга - треньори и рехабилитатори. „Много отдавна тренирах лека атлетика. Години наред ни убеждаваха, че пари в държавата няма. По време на двете правителства на ПП-ДБ видяхме, че пари има и е въпрос на държавническо мислене и морал те да стигнат до всеки български гражданин. Показахме, че имам как това да стане – и с увеличаването на пенсиите и заплатите, и с осигуряването на безплатни детски градини и учебници“, допълва Цеков. 

„Благоевград е спортен град и в него има много условия за спорт. Гордеем се, че с политиките на кабинетите „Петков“ и „Денков“ направихме стъпки за големи инвестиции и в по-малките общини. Много родители са в дилемата как децата им да се движат повече, не да стоят пред телефоните. Радвам се, че осигуряваме средства за бази за спорт, от които хората имат нужда“, казва и Димитрина Хаджиева, депутат от  Сандански, която е в листата на ПП-ДБ за предстоящите на 9 юни избори. 

„Имаме визия как да възпитаваме и отглеждаме здрави, активни, упорити и отговорни деца. Знаем как да имаме достойно платени, квалифицирани и мотивирани спортни специалисти и педагози“, допълва Марио Граченов, кандидат за народен представител от листата на ПП-ДБ за 01 МИР Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//