Адвокат от Благоевградската колегия е изнасилил три момчета, заплашвал ги

Снимка: Infomreja.bg

Той заплашвал и жена

Софийска районна прокуратура обвини мъж, извършил действия на полово удовлетворение с непълнолетни момчета.

За периода от неустановена дата през месец декември 2022 г. до неустановена дата през месец октомври 2023 г. в апартамент в София, обвиняемият  извършил действия на полово удовлетворение с три непълнолетни момчета, съобщават от държавното обвинение.

Адвокатът е от благоевградската адвокатска колегия. Васил Ковачев е рецидивист. През 2011 година влиза в съдебна зала не като адвокат, а като подведен под отговорност, заради това, че плащал на деца, за да им прави френска любов. Осъден е на първа инстанция, но е оправдван на втора.

Ковачев и Андон Тошев са били научни работници към Министерство на земеделието. Те са набирали непълнолетни, подмамвайки ги с пари и лакомства, за сексласки. Обвинени са за сексоргия с малолетни младежи в частен хотел във Велинград.

След делото Ковачев следва право. Търсил клиентите си сред бедните непълнолетни момчета, за да се възползва от сексуалните им услуги вместо заплащане. 

Обвиняемият е използвал положение на зависимост, като предложил на някои от непълнолетните момчета да ги защитава без заплащане в качеството му на адвокат, а на други казал, че ако искат да излязат от ареста, трябва да извършат действия за полово удовлетворение с него. В.К. е обвинен и за това, че умишлено склонил друго лице да принуди жена да извърши нещо противно на волята ѝ – да оттегли жалба, подадена в полицията срещу обвиняемия, като за това била употребена заплаха, че домът ѝ ще бъде запален.

По случая се води досъдебно производство за престъпления по чл.157, ал.1 НК и по чл.143, ал.1, вр. чл.20, ал.3, вр.ал.1 НК.

С постановление на наблюдаващ прокурор Васил Ковачев е задържан за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

"мъже" снахи16:08 - 07.02.2024
От 1 година педофилите? Васил Ковачев, Андон Тошев и Асен Иванов са щастливо омъжени за Мартин Зелюнков Мутафалов от Велинград. И те доволни и Мартин доволен.
ГЕЙ ПАРИ16:04 - 07.02.2024
Съдия Стефан Кюркчиев – СГС – гр.дело 11108/2019г ще каже дали иск от 150 000лв е доказан Съдия Ралица Димитрова – САС – в.гр.д.3220/2023г ще каже дали иск от 180 000лв е доказан тези са същите от 2010г и сега през 2023г
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK