Най-дълголетното семейство в община Гоце Делчев отбеляза 78 години брачен живот

Снимки: Община Гоце Делчев

Верка и Стефан Стефанови са си дали обет за вярност през 1946-а година!

 78 години брачен живот отбеляза преди броени дни най-дълголетното семейство в община Гоце Делчев. Верка и Стефан Стефанови сключват граждански брак на 26 януари 1946 г. След броени месеци тя ще навърши 100 години, а той – 99.

През тази седмица се отбелязва Световната седмица на брака, която се чества с различни инициативи в България за 13-та поредна година.

По този повод, кметът Владимир Москов посети семейството с най-дългогодишен брачен живот на територията на община Гоце Делчев, връчи им поздравителен адрес и подаръци по повод впечатляващата годишнина.

„Сигурен съм, че през тези години сте преминали през всякакви житейски изпитания, но сте устояли на всичко и днес сте един прекрасен пример за всички нас. Както Вашето семейство, близки и роднини, така и всички ние – жителите на община Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съграждани като Вас, които да бъдете наши ценни наставници, и най-добрият пример за прекрасно, сплотено и любящо семейство“, каза кметът Владимир Москов.

Семейство Стефанови сподели, че през тези 78 години са имали както щастливи, така и трудни моменти, но всеки спор са завършвали с прошка и компромис. „Благодаря ви за уважението и за това, че сте се сетили за нас. Днес младите хора не са така търпеливи и много често си развалят семействата заради дребни проблеми. Семейството е най-важното нещо. Ние сме щастливи, че имаме голямо уважение както от децата ни, така и от техните семейства, внуците и правнуците ни“, сподели Стефан Стефанов.  

„Желая Ви да запазите своя дух все така бодър, да бъдете живи и здрави, да продължавате да ни вдъхновявате и мотивирате, да ни бъдете за пример“, каза кметът Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK