Разпитът на Васил Божков продължава

Снимка: БНР

Божков е потвърдил, че е дал 60 милиона лева, като е дал и допълнителни детайли

И днес продължава разпитът на задържания хазартен бизнесмен Васил Божков във връзка с твърденията му, че е бил рекетиран от лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и финансовия министър в неговото правителство Владислав Горанов, пише БНР. 

Близо 5 часа не бяха достатъчни на софийската градска прокуратура вчера да изясни всичко около твърденията на обвиняемия Васил Божков, че е плащал такса спокойствие на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. На излизане адвокатът на бизнесмена - Георги Гатев, обясни:

„Разпитът беше във връзка с онзи случай, който знаете - за дадените 60 милиона лева, които се твърдеше, че ги е предал на министъра на финансите“.

Божков е потвърдил, че е дал 60 милиона лева, като е дал и допълнителни детайли:

„Не мога да дам подробна информация освен това, че дава показания. Доста от нещата, преобладаващото, вие ги знаете. Горе долу ги потвърждава с някои допълнения. Не мога да ви дам информация, тъй като подписах декларация да не разяснявам материалите по делото“.

Информацията за това как се е върнал Васил Божков у нас остава противоречива. От прокуратурата обявиха, че са получили информация от Обединените арабски емирства, че са решили да екстрадират бизнесмена. Но уточняват, че българското обвинение не е получило съдебен акт относно решението за екстрадиция. Адвокатът на Божков пък отрича и показа документи за твърденията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK