Финансова подкрепа за абитуриентските балове получиха деца на загинали и пострадали служители на МВР

Снимка: Infomreja.bg, архив

Финансова подкрепа за абитуриентските балове получиха деца на загинали и пострадали служители на МВР.

През 2018 г. средното си образование завършват девет деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Те получиха средства от Министерството на вътрешните работи, което по традиция отпуска специални средства за зрелостниците.

Средствата са заделени от сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.

С помощта на хората, които засвидетелстват своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, всеки един от абитуриентите от София и областите Видин, Добрич, Кюстендил, Пловдив и Сливен получи сумата от 700 лева.

Средства се набират целогодишно чрез изпращане на SMS на номер 1866 за абонатите на абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС).

Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK