Постоянен арест за рецидивист, откраднал уиски и мед с детска количка

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е екстрадиран от Италия, след издадена Европейска заповед за арест от България

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С. Д., на 48 години, от Община Дупница.

Обвиняемият е екстрадиран от Италия, след издадена Европейска заповед за арест от България.

Районна прокуратура - Кюстендил е повдигнала обвинение на С. Д. за две кражби на чужди движими вещи от една от големите търговски вериги в гр. Кюстендил, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с друго лице, чрез използване на МПС и чрез използване на техническо средство – детска количка, съобщават от пресцентъра на съда.

Отнетите вещи - бутилки уиски и буркан мед са на обща стойност 373, 17 лв. Съдът уважи искането на за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.

От събраните до момента доказателства, следва обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение – чл. 196, ал.1, т.2.

Обвинението е за деяние, извършено в условията на опасен рецидив, поради което е налице законова презумпция, че обвиняемият може да се укрие или извърши престъпление.

На следващо място, в изпълнение на Европейска заповед за арест, С. Д. е задържан в Италия, след което е доведен в България. Изложен е допълнителен довод на съда, че по отношение на обвиняемия е налице реална опасност да се укрие или извърши престъпление, пише в мотивите на съдия Чавдар Тодоров.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK