Премиерът Николай Денков гостува на ПМГ-Благоевград, по случай 50-ия юбилей на гимназията

Снимки: Областна администрация - Благоевград

Той бе посрещнат от областния управител Мария Димова и директора на ПМГ - Николай Каращранов

Министър-председателят акад. Николай Денков посети Природо-математическата гимназия „Акад. С. Корольов“ в Благоевград. Премиерът бе посрещнат от областния управител Мария Димова и директора на гимназията – Николай Каращранов.

Акад. Денков посети няколко класни стаи и новия кабинет по химия в ПМГ „Акад. С. Корольов“, като разговаря с преподавателите и учениците, които зададоха въпроси по актуални теми.

Посещението му е свързано с 50-годишния юбилей на училището.

Министър-председателят напомни на учениците, че България е прекрасно място за живеене и за кариерно развитие и пожела на младите хора да се интересуват от обществените процеси, за да могат да правят информиран избор, защото от това зависи бъдещето им.

По време на срещата областният управител Мария Димова подчерта, че визитата на министър-председателя ще вдъхнови учениците на Природо-математическата гимназия и ще послужи като източник на мотивация да продължат своя целенасочен път към академичен успех.

По-късно през деня, акад. Денков посети Американския университет в България по покана на студентски клуб „Модел Европейски съюз“, където се включи в дискусия за присъединяването на България към еврозоната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK