Трето ОУ – Гоце Делчев, успешно въвежда мисловните карти в образователния процес

Снимки: Трето ОУ - Гоце Делчев

Част от мониторинга на РУО – Благоевград, за въвеждане в училището на иновативния метод „Мисловни карти в образователния процес” бяха два урока, проведени в иновативните паралелки – ІІ б и ІVб клас, на Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев.

Темата, по която разсъждаваха второкласниците, беше: „Сетивни органи”. Работейки в екип, учениците съставиха самостоятелно мисловни карти, отразяващи различни аспекти на учебното съдържание.

Благодарение на своето старание и творчески усет те успяха да отразят върху мисловните карти всичко важно за здравето на човешките сетивни органи. Така децата представиха по най-добрия начин и себе си, и своята учителка Мария Пиргова.

Урокът, проведен с учениците от ІVб клас от старши учител Емилия Москова, бе по български език и литература, извънкласно четене.

Четвъртокласниците съставиха мисловна карта, разсъждавайки върху поредицата за Мери Попинз на Памела Травър.

Две групи от ученици  самостоятелно разработиха пред наблюдаващите две разклонения от картата, като защитиха позициите си. Децата търсеха по забавен начин ключови думи в текст, рисуваха и оцветяваха, гледаха трейлър на филм.

Експертите от РУО изразиха отличните си впечатления от видяното и от начина, по който се въвежда иновативният метод за работа с мисловни карти в Трето основно училище „Братя Миладинови”. Родители дадоха висока оценка за ефективността на работата в иновативните паралелки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK