Денков и Габриел помолили здравния министър да не сменя шефа на "Пирогов"

Снимка: БГНЕС

Проф. Хинков не знае и дали ще има ротация, която да се осъществи на 6 март

"Не мога да кажа кой ще бъде следващият здравен министър, все още текат политически консултации за назначаването." Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред бТВ.

Проф. Хинков не знае и дали ще има ротация, която да се осъществи на 6 март.

Той ще направи всичко възможно следващият здравен министър да продължи добрата политика в сферата на здравеопазването. В "Пирогов" да не се надяват, че следващият министър ще бъде милостив и толерантен. Директорът на "Пирогов" има широк гръб в политиката, посочи здравният министър.

Христо Хинков призова да не се спекулира с институцията "Пирогов". Той се оплака и от натиск, че е бил помолен от премиера Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел да не сменя директори на болници. Трябва да се види до каква степен болниците се управляват обективно. Една голяма част от държавните болници са в лошо финансово състояние, изтъкна здравният министър.

Той добави още, че изпълнителна агенция "Медицински надзор" се занимава с несвойствени функции.

За изграждането на Националната детска болница, Хинков обясни, че планът за болницата е съставен, като единствено от Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) се очаква да се разреши въпросът коя фирма трябва да започне събарянето на старите сгради за изграждането на бъдещата детска болница.

Той посочи, че поне 2 години ще са необходими за изграждането на Националната детска болница. За съжаление обаче се забавя нейното изграждане, коментира още здравният министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK