Георги Милков представя книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Благоевград

Събитието ще бъде утре от 12.00 ч. в Регионална библиотека „Димитър Талев“

Книгата „Истории от ръчния багаж“ на известния български журналист и анализатор Георги Милков ще бъде представена в Благоевград лично от автора този петък, 16 януари, от 12:00 ч. в залата на Регионална библиотека "Димитър Талев".

Георги Милков идва по покана на евродепутата и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград, Андрей Новаков. В срещата с читателите журналистът с близо 30 години опит във вестник „24 часа“ ще разкаже за едни от най-интересните срещи и събития, вдъхновили го да събере историите в неговата книга.

Както подсказва заглавието, в „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков представя по неподражаем начин събития и гледни точки, свързани с десетките му пътувания и мисии. Като журналист той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразявал е и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. В книгата му могат да бъдат прочетени и истории от работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

Входът в свободен, а организаторите на срещата са предвидили безплатно издание от книгата с автограф от автора като подарък за първите 100 гости на представянето. Книги ще могат да бъдат закупени и на място.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършва СУ „Св. Климент Охридски“. През 1994 г. още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации започва работа във вестник „24 часа“. Първото му пътуване до Близкия изток е още през 1995 г. – първо в Израел, а след това в Ирак. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по казуса до самия му край през 2007 г. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Пътува по света само с ръчен багаж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK