Съдът реши: Тръмп плаща 83,3 млн. долара по дело за изнасилване и клевета

Снимка: БТА

Елизабет Карол заеведе делото срещу Тръмп, като го обвини, че е разрушил репутацията ѝ на надежден журналист

Бившият президент и фаворит за номинацията на Републиканската партия за предизборната битка за Белия дом Доналд Тръмп бе осъден да плати 83,3 милиона долара на писателка, обвиняваща го в изнасилване и клевета.

Съдебно жури в Ню Йорк определи Тръмп да плати на Елизабет Джийн Карол обезщетение в размер на 18,3 млн. долара за нанесени репутационни щети, както и допълнителна наказателна компенсация от 65 млн. долара, пише БНР.

Преди да излезе с решението 9-членното жури, състоящо се от седем мъже и две жени, заседава около три часа. Решението идва след 5-дневен процес във федерален съд в Манхатън.

Любопитен факт е, че присъдената от заседателите сума, която Тръмп трябва да изплати, далеч надхвърля поискания от Карол минимум от 10 млн. долара.

Елизабет Карол заеведе делото срещу Тръмп, като го обвини, че е разрушил репутацията ѝ на надежден журналист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил.

Тръмп присъстваше на по-голямата част от заседанията по делото, но не беше в залата, за да чуе какво е постановил съдът. Той обяви в социалните мрежи, че ще обжалва решението и го определи като "напълно смехотворно".

На излизане от залата заедно с двете си адвокатки, които я държаха под ръка, 80-годишната Карол не отговори на никакви въпроси. През 2019 г. Карол беше коментатор в няколко авторитетни издания и публикува книга, в която твърдеше, че в средата на 90-те години Доналд Тръмп я изнасилил в пробната на луксозен магазин в центъра на Ню Йорк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK