Фурор на предизборната среща на Атанас Стоянов

Снимки: ВМРО

Стоянов даде заявка за втори мандат под надслов: „За постигнатото дотук и това, което предстои! За доброто на Сандански!“

Под надслов: „За постигнатото дотук и това, което предстои! За доброто на Сандански!“ и с препълнена зала в Дома на културата Атанас Стоянов даде категорична заявка за втори мандат

На събитие, провело се под надслов „За постигнатото дотук и това, което предстои!“, Атанас Стоянов даде своеобразен отчет за свършеното през последните 4 години, показа конкретни проекти, които екипът му е подготвил за следващите 4 години и даде категорична заявка за следващ мандат, мотивиран от доверието на хората.

Големият салон на Дома на културата в Сандански не можа побере всички, дошли да покажат подкрепата си за него. Събранието бе уважено от стотици граждани, Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Стоянов, представители на политически партии от общината, дали подкрепа за кандидатурата му, кандидати за кметове на кметства, общински съветници, както и от почетения председател на ПП ВМРО-БНД д-р Красимир Каракачанов и съпредседателите на патриотичната организация Ангел Джамбазки и Александър Сиди.

„Той е в състояние да изпълни програмата, която има за следващите 4 години. Видяхте във филма малка част само от това какво е постигнато, независимо че нашите опоненти ще отричат даже и това. Няма да се посвенят, да препишат какви ли не грешки, пропуски, слабости и не знам какви още неща, но историята казва, че камъни се хвърлят само върху дръвче, което ражда. Аз смятам, че г-н Стоянов може да роди още много идеи и Сандански да продължи да се развива все по-добре и по-добре“, каза председателят на Инициативния комите Володя Стоянов.

Топли думи и силна подкрепа изрази и друг член на ИК, издигнал Стоянов - успешният и дългогодишен учител, културен деятел и общественик, директор на Детска градина „Първи юни“ Галя Вангелова. „От доста години познавам г-н Атанас Стоянов. В това време на приятелство мога да кажа дори, аз съм се възхищавала на неговата позитивност, добронамереност и всички знаем- чувство за хумор. Независимо от властовите позиции, които е заемал в годините, знаете общински съветник, председател на ОбС, след това народен представител, кмет, той неуморно работеше и даваше своя дан за развитието на Сандански“, заяви Вангелова.

Емил Терзийски – един от най-успешните, уважавани и доказани ръководители на учебни заведения – учител, общественик и директор на най-голямата Земеделска гимназия в страната – Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ защити убедително своята позиция  защо е приел да бъде член на Инициативния комитет.

Той говори и за многото свършена работа в сектор Образование през изминалите 4 години - спечелени и реализирани проекти, успехите на учениците, ролята на Атанас Стоянов и неговия екип в подкрепа на образователните институции.

Изказването му беше придружено и с конкретни предложения, за които има очакване да бъдат решени през следващия кметски мандат на Атанас Стоянов.

Един от най-уважаваните и опитни лекари, посветил дейността си изцяло в грижа за здравето на хората, завеждащ кардиологично отделение в МБАЛ „Югозападна болница“, който също е част от Инициативния комитет, сподели лична история с Атанас Стоянов: „По време на пика на пандемията, стана една авария и кислорода, който имахме изчезна. Болницата беше пълна с хора с дихателна недостатъчност, за които това беше единственото необходимо. Те не можеха да издържат повече от половин час без кислород. Тогава кметът ме възхити със своята организация и с личното си присъствие в болницата. Успя да намери кислородни бутилки, обществеността не разбра за това, но се спасиха десетки животи. Именно тогава реших, че винаги бих застанал зад него.“

Безрезервно доверие и подкрепа получи Атанас Стоянов и от Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, които дойдоха в Сандански, за да покажат за пореден път, че са горди от това, което Стоянов постигна за родния си Сандански и да заявят още веднъж, че той трябва да е изборът на всички хора в града, които искат той да се развива и да върви напред.

Аз съм убеден, че гражданите на Сандански ще изберат именно работещия кмет - Атанас Стоянов. Казах го и преди 4 години. Много е лесно да управляваш, когато икономиката е стабилна и върви напред, но в условия на война, на криза, могат да управляват само истинските мъже, какъвто е и той, категоричен бе почетният председател на ПП ВМРО-БНД Д-р Красимир Каракачанов.

Един град заслужава да има кмет, който да бъде стопанин, Атанас Стоянов доказа, че е такъв. Сандански е светъл пример за община, която се развива и се управлява от санданчанин и за санданчани. Затова за мен няма съмнение, че Наско Стоянов е и ще бъде отново кмет на Сандански, каза и съпредседателят на ПП ВМРО-БНД  Ангел Джамбазки.

След цялата подкрепа и високи оценки, които получи по време на срещата, видимо развълнуван, думата взе и Атанас Стоянов, който на първо място благодари на всички жителите на Сандански, на Инициативния си комитет и на политическите партии за подкрепата. Кандидатът за кмет не пропусна да благодари и на екипа си, с който успяха да реализират десетки важни за Сандански проекти, за част от които успя да разкаже и по време на срещата. Стоянов разказа и за проектите, които са процес на изпълнение и които ще бъдат реализирани през следващия мандат – една основа, положена с усърден и целенасочен труд от екипа на община Сандански, който през последните 4 години даде всичко от себе си, за да се превърне града в модерен, съвременен  и развиващ се с бързи темпове град.

„Трудно е да се направи бърза и кратка равносметка за тези 4 години. Това беше много динамичен период, изпълнен с не малко предизвикателства и изпитания, но пък и с много ползотворна работа и реализирани идеи за града и общината ни“, каза Стоянов и допълни, че всичко постигнато досега е плод на общата подкрепа и доверие, дадено му, за да работи заедно с гражданите и екипа за града и общината.

Въпреки, че управлението му премина през тежки обществени процеси – здравна, икономическа, енергийна, инфлационна, военна и политическа криза, както и природни бедствия - пожари и наводнения, Атанас Стоянов успя да направи един внушителен отчет за свършената работа, за важните проекти, които бяха реализирани и продължават да се реализират.

„През четирите години се стремях да бъда преди всичко диалогичен, достъпен, отзивчив и съпричастен, защото считам, че един управник трябва да бъде близо до хората и да работи в техен интерес. И вярвам, че заедно ни предстои още много! Защото доброто за Сандански ни обединява!“, завърши Атанас Стоянов и предизвика бурни аплодисменти и скандирания в залата, които за пореден път показаха, че хората харесват и одобряват модела му на работа и отношение към всички.

На финала на събитието на сцената излезе и целият екип на ВМРО в Сандански – кандидати за общински съветници и кметове на села в общината, изразявайки пълна подкрепа за Атанас Стоянов, както и взаимно доверие, с което всички те тръгват към изборите като един силен и обединен отбор. 

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK