Над 600 000 нуждаещи се ще получат от 3 април хранителни продукти

Снимка: Личен архив

Пакетите включват 15 вида продукти от първа необходимост

Над 600 000 нуждаещи се хора ще получат от 3 април помощ под формата на хранителни продукти. Пакетите са осигурени от Агенцията за социално подпомагане по програма, съфинансирана от Европейския социален фонд. 

Пакетите включват 15 вида продукти от първа необходимост: брашно, ориз, спагети, лютеница, стерилизирани зеленчукови, месни и рибни консерви, леща захар, олио.

Едночленните и двучленните семейства получават по 1 пакет с храни, а тези с 3 и повече членове - по 2 пакета, пише БНР.

Списъците на хората, които получават подпомагането, са изготвени по критерии, свързани с правото на социални помощи. Това са хора, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, хора с над 90% увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, семействата, които са получили еднократни помощи за инцидентно възникнали нужди, както и тези, които са подпомогнати с целевата помощ за отопление за сезон 2023-2024 година. 

Пакетите с храни ще достигнат и до тези, на които целевата помощ за отопление е била отказана поради това, че доходът им надвишава прага за достъп или не са отговорили на друго условие, но е установено, че са с високо равнище на материални лишения. 

За първи път е предвидена подкрепа и с хигиенни материали. Те ще се раздават на по-късен етап през годината. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK