Кремъл: Изпращането на войски на НАТО в Украйна би означавало конфликт между Русия и НАТО

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков Снимка: БГНЕС

На срещата в Париж е била обсъдена идеята за изпращане на военни в Украйна

Кремъл днес предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това ще направи неизбежен конфликта между Русия и НАТО, предаде Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон вчера спомена възможността за изпращане на войски от европейските страни в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус, докато съюзниците се съгласиха да увеличат усилията си за доставяне на повече боеприпаси на Киев.

"Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е много важен нов елемент", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Запитан за казаното от Макрон, Песков каза пред репортери, че ако се случи така, че войските на член на НАТО се сражават в Украйна, то разговорите ще трябва да се променят към неизбежността от конфликт между НАТО и Русия.

Стана известно, че полският президент Анджей Дуда е заявил, че идеята за изпращане на военни в Украйна не е предизвикала ентусиазъм, предаде УНИАН. Представителите на 28 държави по време на срещата в Париж обсъдиха идеята за изпращане на военни в Украйна. По този въпрос не беше изразена единна позиция.

"Най-разгорещената дискусия се разгърна около въпроса за изпращането на войници в Украйна. И тук също нямаше абсолютно никакво съгласие", цитира Полското радио думите на полския президент Анджей Дуда. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK