Учат директори на градини в Благоевград как да хранят децата здравословно

Снимка: Община Благоевград

Обучението е част от национална програма

Директори на детски ясли и градини на територията на община Благоевград взеха участие в семинар на тема „Новите предизвикателства и изисквания за здравословен начин на живот – здравословно хранене“. Той се организира от Регионална здравна инспекция, със съдействието на Община Благоевград, като има за цел повишаване на квалификацията на работещите в детските градини по отношение на здравословния начин на живот сред децата.

Обучението е част от Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021 – 2025 г.

В рамките на семинара бяха обсъдени препоръки за изготвяне на схема анализ на здравословното състояние и физическото развитие на децата и учениците, актуализация на изискванията по Наредба №2 от 2013 г. за хранене на деца от 0 до 3 г. в детските заведения и детските кухни и на изискванията по Наредба № 6 от 2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 г. до 7 години в детските заведения и др., съобщават от Общината.

В семинара взеха участие и Симона Митова, директор „Образование“, д-р Антон Темелков, директор „Здравеопазване“ към Община Благоевград, Иванка Василева, Мария Станчева, Бианка Равначка, Мила Начина и Валентина Георгиева, представители на РЗИ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK