Трифонов: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС променят Конституцията, както им изнася

Снимка: БГНЕС

Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев са използвани заради жалкото си его и глупавите си комплекси

В момента депутатите от ППДБ, ГЕРБ и ДПС променят българската Конституция. Променят я така, както им изнася. И по-точно, както изнася на няколко човека. Още по-точно - Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев са използвани, заради жалкото си его и глупавите си комплекси, да удовлетворят желанията на Бойко Борисов и Делян Пеевски, за да отнемат възможностите на президента да създава баланс чрез служебните правителства и службите. Да могат да назначават политически главен прокурор. Да приемат двойното гражданство, за да оправдаят лъжите на Кирил Петков и да измият срама от цялата политическа система, че е допуснат човек като него да бъде министър, дори министър-председател.

Това написа в личния си профил във Фейсбук лидерът на ИТН - Слави Трифонов. Ето и останалата част от коментара му:

„Не знам колко от вас са чели Конституцията, но със сигурност всички знаете, че ако нещо работи добре, не бива да се променя. Българската Конституция такава, каквато беше до днес, работеше добре и в услуга на българските граждани. И ако нещо трябва да се пипа в Конституцията, то първо трябваше да се подложи на общо народно обсъждане, а след това промените да се направят от Велико Народно събрание. Това подсказва логиката и моралът.

Но хората, които променят днес българската Конституция, не се опират на логика и на морал, а на амбиции за абсолютна власт, комплекси, жалки страсти, безсрамие и арогантна некадърност. Разбира се, такива неща се правят преди големи празници, когато хората са празнично настроени и не мислят много, много за това, което се случва в Парламента. Така е.

Едва ли ще има митинг пред Парламента от възмутени българи, които да протестират срещу изнасилването на Конституцията. Но, както казва великият римски философ Сенека: “Времето разкрива истината!”. И времето ще покаже, безапелационно и брутално ясно, че всичко, което правят в момента е чудовищно престъпление. Времето е безмилостен съдник и ако имаме късмет, желание и воля, когато всичко това стане ясно, ще направим всичко възможно, за да поправим стореното днес. Сега не мога да кажа нищо друго, освен че искрено се надявам така да стане, защото не зависи само от мен, а от всички“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK