Рекорден брой ПТП-та в края на миналата седмица в Благоевградско

Снимка: iStock

Обичайната причина - несъобразена с пътните условия скорост

На 8 октомври около 09:00 часа на Е-79 между Петрич и Сандански лек автомобил „Волво“ с 47-годишен водач от Петрич, завивайки наляво за навлизане в крайпътна територия, не пропуска и допуска ПТП с движещ се зад него лек автомобил „Форд Фиеста“.

При инцидента са пострадали две жени на 81 и 45 години, пътуващи в  лекия автомобил „Волво“, които са с болки във врата, 49-годишен пътник в лекия автомобил „Форд Фиеста“, който е с болки в гърдите, и 48-годишна пътничка в същия автомобил, която е с болки във врата и главата.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

Същия ден около 13:15 часа на път III-198, след отбивката за с. Пирин, община Сандански, лек автомобил „БМВ“ с 19-годишен водач от Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива е навлязъл в лентата за насрещно движение и е допуснал ПТП с лек автомобил „Ауди“.

С контузия на гръден кош са пострадали 52-годишната водачка на лекия автомобил „Ауди“ и пътничка в него, а водачът на лекия автомобил „БМВ“ е получил охлузване на лявата китка.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

Час и половина по-късно на пътя между Петрич и село Първомай лек автомобил „Мерцедес“ с 50-годишен водач от Република Гърция, завивайки наляво за навлизане в крайпътна територия, допуска ПТП с лек автомобил „Опел Зафира“ с 28-годишен водач от село Коларово, община Петрич.

С болки в дясното коляно е пострадал водачът на лекия автомобил  „Опел Зафира“.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

Катастрофа е станала същия ден около 10:35 часа на пътя между с. Сатовча и разклона за с. Долен. Лек автомобил „Форд Мустанг“ с 38-годишен водач от с. Вълкосел, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост,  е излязъл вляво от платното за движение, блъснал се е в мантинела и е паднал в крайпътно дере.

С фрактура на пубисна кост е пострадал водачът на автомобила, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

Около 13:45 часа този ден на ул. „Бяло море“ в Гоце Делчев лек автомобил „Ауди“ с 19-годишен водач от с. Осина, община Сатовча, не пропуска и блъска 15-годишно момче, пресичащо пътното платно на пешеходна пътека.

Момчето е пострадало с контузия на лявото коляно и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

На 9 октомври около 14:45 часа между селата Места и Господинци лек автомобил „БМВ“ с 26-годишен водач от с. Корница, община Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е допуснал ПТП с лек автомобил „Фиат Пунто“ с 55-годишен водач от Гоце Делчев.

Пострадали при инцидента са водачът на лекия автомобил „Фиат Пунто“, който е с контузна рана на коляното, и 21-годишен пътник в лекия автомобил „БМВ“, който е с фрактура на таза.

В неделя, 10 октомври, около 04:00 часа в село Кърналово лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от Бобов дол, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е преобърнал в крайпътна територия.

Водачът на автомобила и 30-годишен пътник в него са пострадали с охлузни рани.

Същия ден около 07:10 часа на пътя между Гоце Делчев и Банско лек автомобил „Опел Астра“ с 62-годишен водач от село Рибново, община Гърмен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е излязъл вляво от пътя и се е преобърнал в крайпътна канавка.

При инцидента са пострадали водачът, който е с разкъсно-контузна рана на главата, и 60-годишна пътничка в автомобила, която е с натъртване в областта на гърдите.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

Също в неделя, около 14:25 часа, на пътя между с. Виногради и с. Хърсово лек автомобил „Мерцедес“ с 66-годишен водач от Германия, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е допуснал ПТП с лек автомобил „Ленд Ровер“ с 37-годишен водач от Сандански.

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

Само 5 минути по-късно на Е-79 между  Благоевград и Сандански лек автомобил „Опел Астра“ с 27-годишен водач от с. Крупник, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е допуснал ПТП с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 44-годишен водач от  Кресна. С фрактура на черепа и контузия на мозъка е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, който е транспортиран за лечение в София.

В следобедните часове -около 15:20, между село Първомай и Петрич е станало ПТП, при което лек автомобил „Рено Клио“ с 33-годишна водачка от с. Първомай, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е преобърнал в крайпътна територия.

С фрактура на прешлен е пострадало 13-годишно момиче, а с травма на главата, коляното и гръдния кош - 13-годишно момче, които са пътували в автомобила. Те са настанени за наблюдение в МБАЛ-Петрич.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водачката на автомобила е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK