Ало измамници атакуват Варна, 7 опита само за ден

Снимка: ОДМВР-Варна

94-годишна варненка е оставила 1 500 лева на посочено от измамниците място

7 телефонни измами са предотвратени в рамките на вчерашния ден, благодарение на намесата на служители на сектор „Измами“ на Главна дирекция  „Национална полиция“ и  колегите им от сектор „Престъпления против собствеността“ към ОДМВР - Варна.

Всички позвънявания са на територията на Варна. В единия от случаите 94-годишна варненка е оставила 1 500 лева на посоченото от измамниците място. След намесата на полицията, парите са намерени непокътнати и са върнати на потърпевшата.

При останалите случаи от вчера измамите са предотвратени преди потенциалните жертви да дадат исканата сума.

Схемите, които измамниците са използвали, са „Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция“ и „Пострадал роднина при ПТП“.

От ОДМВР-Варна, напомнят, че телефонните измами зачестяват около празниците и призовават хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора.

При съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112.

„Умоляваме всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон, заявиха още от Областната дирекция на МВР-Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK