Две деца са ранени, а водач загина при ПТП-та

Снимка: Infomreja.bg

Задържаха и шофьори без книжка или карали пияни

От 11 до 13 май са регистрирани десетки пътни произшествия в страната, някои от които са завършили трагично. 

На 11 май около 12.30 ч. на пътя при с. Лесидрен, 42-годишен при управление на лек автомобил „Форд“ и опит за заобикаляне на спрелия пред него на кръстовището за завиване наляво към селото лек автомобил "Мерцедес С 200" с водач 62-годишен, се удря в задната му лява част.

Фордът продължава движението си и навлиза в насрещната лента, където се сблъсква челно в движещия се в посока към Варна лек автомобил „Мерцедес“ със софийска регистрация и управляван от 37-годишен мъж.

В резултат на пътния инцидент са пострадали 63-годишна жена и 4-годишно дете, които са пътували на задната седалка в колата със софийска регистрация. Те са откарани за преглед към болнично заведение. И тримата водачи са тествани с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни.

На следващия ден в Луковит, 17-годишен, неправоспособен, при управление на мотоциклет без регистрационна табела, е ударил в задната част движещ се пред него лек автомобил. При произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е с избити зъби и охлузни рани и след преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на мотоциклетиста са съставени 3 акта.

На 13 май около 01.40 ч. на край Луковит, 54-годишен румънски гражданин при управление на товарен автомобил с румънска регистрация е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в мантинелата по посока на движението си, след което е навлязъл в насрещна лента и се е ударил в отсрещната мантинела. Незабавно към мястото на произшествието са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са контатирали смъртта на водача.

На околовръстния път в Стара Загора за с. Богомилово е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, същото е между лек автомобил "Лексус" управляван от 69-годишна жена и опел, управляван от 37-годишна жена.

Пострадало е 8-годишно момче, пътувало в опела, било е прегледано в медицинско заведение и освободено, без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

За срок до 24 ч. е задържан водач, управлявал след употреба на алкохол и причинил пътен инцидент.

На 12 май около 21,10 ч в община Попово, правоспособен 61-годишен водач от с. Лом Черковна, с лек автомобил „Мерцедес А 140“ с нидерландска регистрация, е изгубил контрол над управлението му.

В резултат автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движени, където се е сблъскал последователно с товарен автомобил „Скания“ и с лек автомобил „Фолксваген Пасат“.

Вследствие на пътния инцидент на автомобилите са нанесени значителни материални щети. На водачите им са взети по надлежния ред проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух. Установено е, че водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,91 промила. Същият е задържан.

По пътя с. Добромир – с. Ябълчево, общ. Руен, мотоциклет със смолянска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от Добрич, предприема изпреварване на лек автомобил. При навлизането в насрещната пътна лента, се удря в насрещно движещ се товарен автомобил с прикачено ремарке. След сблъсъка с товарния автомобил, мотоциклетът се удря и в лекия автомобил, който изпреварва.

Водачът на мотоциклета с фрактура на лявата ръка и съмнение за пукнат далак, с опасност за живота.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//