"Класният се жени" дебютира на сцената на ремонтираното читалище в Благоевград

Снимка: ОбС-Благоевград

На 25 април от 19.00 ч. може да гледате отново

Премиерата на мюзикъла за тийнейджъри "Класният се жени" се състоя на сцената в обновената сграда на Камерната опера и Народното читалище „Н. Й. Вапцаров - 1866” в Благоевград.

Операта представи премиерно мюзикъла от Филип Павлов, либрето - Любомир Пеевски с участието на ученици от различни гимназии и средни училища в града ни.

Спектакълът е създаден, за да се изпълнява от ученици и за ученици.

"Класният се жени“ е една история, която пресъздава моменти от ежедневието, поведението на учениците днес по време на час, в класната стая, отношението към учителя и учебния материал… някои забавни, други не!

Целият клас решава да предотврати матурата, като упоява и отвлича учителя по български език и литература и пише ултимативно писмо до директора, който обаче, е непреклонен.

Щастливият край настъпва, когато за нов директор е назначен любимият учител - Готиният.

Публиката награди с неспиращи аплодисменти уникалните, талантливи и много креативни младежи- благоевградските ученици.

Мюзикълът „Класният се жени” е създаден през 1993 г. от композитора Филип Павлов и либретиста – Любомир Пеевски. Поставян е два пъти в Пловдив, в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, а по-късно и в Държавна Опера Пловдив с много изиграни спектакли.

През 2019 г. мюзикълът е поставен и в Стара Загора – в колаборация на Държавна Опера Стара Загора и Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//