Благоевградският театър с номинация за наградите „Златен Кукерикон“

Снимки: ДТ „Никола Вапцаров“

Актьорът Калин Врачански е претендент за отличието в категория „Мъжка роля“

На 21 февруари бяха обявени номинациите за тазгодишните театрални награди „Златен Кукерикон“ 2024. Събитието се организира от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ като за поредна година ще бъдат отличени най-добрите театрални събития в комедийния жанр.

Претендент за наградата в категория „Мъжка роля“ е актьорът Калин Врачански за ролите си на Бепо и Тито Мерели в комедийния спектакъл „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг, с режисьор Асен Блатечки. Премиерата на „Комедия за тенори“ беше през февруари на изминалата година на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, а в момента постановката се радва на пълни зали и бурни аплодисменти из цяла България.

Действието отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищно шоу на вечерта. Калин Врачански категорично се превъплъщава в образите на Тито Мерели /един от тенорите/ и Бепо /пиколо в хотел/, партнирайки си и със страхотните актьори Асен Блатчеки, Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Гергана Цакова, Пепа Манева/Мариана Бонева. Зрителите могат да се подготвят за едно шумно и забавно приключение, изпълнено с комични ситуации и романтика.

Освен в „Комедия за тенори“, Калин Врачански участва и спектаклите „Съмнение“ и „Метаморфози“, които може да гледате в Драматичен театър „Никола
Вапцаров“ – Благоевград, през месец март.

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 7 април от 19:30 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK