Община Банско със силно присъствие на три международни изложения през март

Снимка: Община Банско

Банско успя да представи своите културни и природни богатства пред международната публика

От 5 до 7 март, на щанда на Министерството на туризма, Община Банско заедно с представители на туристическия бизнес взе участие на едно от най-големите и важни събития в туристическия календар - Международното туристическо изложение ITB Berlin 2024.

ITB Berlin e водещо световно туристическо изложение за туризъм с дългогодишен опит, коeто успешно проследява тенденциите и развитието в индустрията. Важен акцент на изложението бяха B2B срещи с потенциални партньори – туроператори, туристически платформи и журналисти от туристически издания, които да включат Банско, като дестинация за целогодишен туризъм.

Изложението е сред най-важните платформи, където се срещат представители на индустрията, за да споделят нови идеи, да сключват партньорства и да представят най-новите туристически дестинации и услуги.

На 13, 14 и 15 март се проведе 40-ото издание на туристическото изложение "Ваканция & СПА". Щандът на Община Банско беше един от центровете на внимание. Представителите на Банско предложиха на всички участници възможност да разширят своите контакти, да установят нови бизнес партньорства и да открият нови възможности за почивка.

В първия ден, като част от програмата на изложението, Задругата на банските механджии „Уникално Банско“ представиха своите кулинарни традиции, което допълни атмосферата на събитието с аромати и вкусове от традиционна банска кухня, под музикалния съпровод на фолклорна група „Бански старчета“.

През периода от 14 до 17 март представители на туристическия бизнес от Банско, съвместно с Общината, участваха и на международното туристическо изложение Ferien във Виена, Австрия и успешно представиха региона като целогодишна туристическа дестинация. Ferien-Messe Wien е най-голямото туристическо изложение в Австрия, което всяка година привлича представители на туристическия бранш от цял свят.

На щанда на Банско посетителите имаха възможност да открият богатството на региона като туристическа дестинация. Участието на Банско в Ferien-Messe Wien 2024 година е ключов елемент от стратегията за привличане на нови туристи и инвеститори в региона. Съюза на туристическия бизнес участва с презентация, която представи Банско като целогодишен курорт с обширно разнообразие от дейности през зимните и летните месеци.

С участието си на трите туристически изложения, Банско успя да представи своите културни и природни богатства пред международната публика и да допринесе за утвърждаването на града като важен туристически център, както и увеличаване на интереса към него от страна на потенциалните посетители от цял свят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK